FÖRETAGET

LITE OM LJUSMAKERIET...

Företaget


I Gothem, den 3:e största socknen på ön, beläget 3 mil öster om Visby stöps dom klassiska ljusen nere på släktgården i Malmunde nära Åminne.


Inventarierna kommer från den kända gamla ljusfabriken Norrlanda Ljus som startades 1987 men lades ner för ett antal år sedan. Våren 2015 köptes de upp och nu är verkstaden öppen för den som vill se hur tillverkningen går till eller i mån av tid få pröva att färga  ljus.


För aktuella öppettider vänligen se information längst ner på första sidan eller skriv ett mejl via formuläret under fliken "kontakt". Observera att de boende på gården inte är involverade i företaget och kan därför inte svara på några frågor.


Ljusen finns också att köpa hos ett flertal kända  inredningsbutiker och keramiker i Visby och runt om på ön som alla är väl värda ett besök!


Munkvalvet

Akantus

Fårk

Gotlands museum

Eva Göthberg- keramiker

Ringmurens hemslöjd

Ebbe´s på fårö

Margus

Katthammarsviks Hantverkshus

Gimbri Design

Viklaus krukmakeri- Ulla Ahlby

Handelsboden i Gothem

Larsson & Larsson krukmakeri i Etelhem

Interiör Gotland

Lummelunda bruk och Café 

Westergarns Lanthandel

 
Jessica Johansson, ägare

Född och uppvuxen i Gothem men lämnade länge ön för ett antal utbildningar inom mode, konst och design varvat med arbete i bland annat Paris, Sydney och Stockholm.


Efter många år som butikschef i Stockholm var olyckan framme och en skadad fot öppnade möjligheten till ett nytt kapitel, drömmen om att starta eget och få ge sig hän åt det kreativa på världens vackraste ö.